Kurs i førstehjelp, brann og sikkerhet.

Den 17. november arrangerte OKIndustri kurs i førstehjelp, brann og sikkerhet på IF sikkerhetssenter i Hobøl.

45 lærlinger fra våre medlemsbedrifter var påmeldt, og vi har tatt en prat med to av de for å høre hvilket inntrykk de har av kurset.

Maia Otilie Norum Nilsen, og Preben Werningsen, begge lærlinger i Kjemiprosessfaget på Borregaard.

Kurset er to-delt, og den første delen omhandlet brann, og brannsikkerhet, med en praktisk øvelse til slutt. Dette synes de var interessant, lærerikt, og likte spesielt at det var såpass reelle praktiske øvelser med brannslukking. De synes også det var fint å lære litt om propanbeholdere også, og at det faktisk går ganske enkelt å stenge ut gasstilførselen ved en ukontrollert brann i propangassen.

På Borregaard omgir de seg daglig med forskjellige potensielle brannfarer, og det å ha slukket en såpas stor brann her, vil gjøre det lettere hvis ulykken skulle inntreffe når de er på jobb.

Del to på kurset omhandlet bl. a. livreddende førstehjelp, noe de begge synes er viktig å lære seg. Spesielt HLR, hjerte og lungeredning.  Dette var tungt, sa de etter øvelsen, men samtidig viktig å tenke på at man faktisk må regne med at det tar litt tid før eventuell sykebil eller andre profesjonelle kommer til unnsetning.

Alt i alt var de veldig fornøyd med dagen, og følte de hadde lært mye. Ekstra moro å være sammen med lærlinger fra andre bedrifter også.