Livet er Denofa!

De er kompiser på fritida, gikk begge på Industriteknologi på Glemmen og er nå lærlinger Kjemiprosessfaget på Denofa i Fredrikstad. – Her er en fin plass å være. Vi er som en familie på skiftet og det er viktig, for i perioder er vi mer her enn hjemme!

Egentlig har de ingenting å klage på, 18 år gamle Hallvard Sjøstrand og ett år eldre Marius Henriksen Furunes, som skal bli fargarbeidere innen kjemi-prosess. Fredrikstad-guttane gikk tiplinja på Glemmen og deretter kjemi-prosess på Borg.

Marius er arvelig belastet med en morfar som har vært i jobb på Denofa siden 1970, mens Hallvard ble hekta på lærlingeveien under jobbmesse i Kongstenhallen. Nå er han faktisk allerede inne i en fullverdig operatørstilling fordi en fast ansatt skulle ut i pappaperm. – Ojsann? Ja, det er bare moro. Jeg ventet meg kanskje en mer stillestittende jobb foran skjermene, men her er det mange kontrolloppgaver og det blir derfor en del runder rundt i produksjon i løpet av skiftet, forteller Hallvard entusiastisk.

Gutta er glad for at skoletiden er over for denne gangen. Nå er det jobb og god lønn som trekker! Aldersforskjellen på skiftet er bred og det blir akkurat som en familie. En seks-skiftordning fører med seg perioder med 12 timers vakter og da blir det mye arbeidsprat med kollegaene. – Trøtt og sliten etter lange skift? – Ja, en blir jo det, men vi sover når det trengs – etterpå. Og så vanker det jo 13-16 hele friuker i løpet av året, som følge av skiftplanen, og da blir det nok tid til å slappe av. Marius liker og skru bil, mens Hallvard gjerne bruker tid til noen lengre turer ut i natur`n.

I prosessindustrien er kravet til verneutstyr en del av hverdagen og det synes gutta er naturlig. Hjelm, vernebriller, hørselvern og vernesko bare hører med.

  • Og framover? Begge vil gjerne ha fast jobb på Denofa og så får de se om det kan bli mulig med noe tilleggsutdannelse på kveldstid – etter hvert. Akkurat nå er det bare deilig å være i jobb!

 

Denofa AS

Faktaboks

  • Produksjon av soyaolje, Lecithin (bindingsmiddel) og soyamel med soyabønner som råstoff
  • Omsetning: Ca. 2 milliarder
  • Antall ansatte: ca. 70

 

Lærlinger: 5

4 på kjemi-prosess og 1 på mekanisk