Her er vi alle på samme lag!

  

De gikk i samme klasse på Glemmen videregående, Fredrikstad-guttane Joachim Corneliussen og Robin Karlsen, og nå er de ”på samme lag” som industrimekaniker-lærlinger hos Kronos Titan. Blant seks lærlinger på bedriften er det én jente, Ingvild Tennefoss, som skal bli prosessoperatør. Alle trives bra og vil gjerne med fagbrevet i hånda, bli fast ansatt på en bedrift som i fjor passerte 1 milliard i omsetning!

Vi besøker lærlingene en dag det er vedlikeholdstopp på Titan. Tiden er ekstra dyrbar da naturligvis, og både Joachim og Robin har hendene fullt opp sammen med øvrige vedlikeholdsarbeidere for å gjør det som skal ute i fabrikken – under stoppen!

Men en kjapp prat blir det tid til. – Veldig bra, veldig fornøyd, sier Joachim, som har vært på bedriften siden han først ble utplassert her fra skolen. Takket være han kom også Robin inn på lærlingelaget. Først var han ”på tur” til å bli bil mekaniker, men det ble bare for ensformig! Begge skrur på fritida hjemme også, så jobb og fritidsaktiviteter går fort litt hånd i hånd!

Hver dag lærer de noe nytt på jobben, både av erfarne kollegaer og konkrete jobber de blir satt til å løse. – Folk er ikke så firkanta her, så du blir godt tatt i mot og får hjelp når du trenger det. På skolen ble det for mye ”papirøvelser”, her blir det mer feilsøking og reparasjoner. Utdanning og lønn samtidig!
Da er det jo ikke vanskelig å trives, er gutta enig om.

19-årige Ingvild Tennefoss fra Fredrikstad, skal bli prosessoperatør. Hun valgte å gå denne veien fordi hun ville prøve noe nytt og spennende og ikke gå for det vanlige som jenter oftest gjør. Nå jobber Ingvild seks skift og trives godt sammen med både de mannlige og de kvinnelige kollegaene sine. – Etter fagbrevet kunne jeg gjerne tenke å utdanne meg videre, fordi det er jo en yrkesretning som åpner for mange muligheter framover, mener Ingvild. Hun har også en venninne som snart skal starte som utplasseringselev på nettopp Titan, så jentene prater sammen om framtida.

Konos Titan AS

Faktaboks

– Produserer titandioksidpigmenter som brukes til å gjøre produkter hvite, eksempelvis papir, maling, tannkrem, solkrem og kosmetikk
– Mer enn 90 prosent av det som blir produsert, selges på verdensmarkedet
– Omsetning: 1. 1 milliarder NOK
– Antall ansatte: 170

Lærlinger: 6

4 på kjemi-prosess og 2 på industrimekaniker