Thea på Borregaard, en tøff jente som håndterer tunge løft!

Borregaard  i Sarpsborg er en stor lærebedrift med ca. 50 lærlinger i bedriften til enhver tid. De fleste i produksjon og vedlikehold, men for to år siden ble Thea Andrea Szefer Lettenstrøm fra Halden tatt inn som den første lærlingen i Logistikkavdelingen på mange år.

Thea hadde da lagt bak seg både studieforberedende, samt Service og samferdsel/Transport og logistikk. At denne avdelingen er mannsdominert skremte ikke Thea, og de nye kollegaene ønsket henne velkommen, og synes det var flott å få inn en jente som lærling. I de to årene i lære har hun i hovedsak vært i Melløs, som er Borregaards utskipningshavn, men hun har også vært utplassert både på avdelingen for interntransport, samt på Borregaards sentrallager. Hun har kjørt truck, lastet og losset lastebiler og containere, og han har også tatt sertifikat på den store containertrucken, som alene veier 70 tonn! Thea har også lært seg datasystemene som håndterer logistikken på Borregaard, og må kunne skrive ut fraktpapirer både internt og eksternt.

Tidlig denne sommeren var det tid for fagprøve, her fikk hun en transportoppgave som skulle planlegges og legges frem for prøvenemda som en presentasjon. I tillegg skulle hun laste diverse paller med truck inn i en container. Fagprøven fikk karakteren «Bestått meget godt»! Nå har Thea takket ja til fast jobb i Celluloselageret på Borregaard, med truckkjøring som hovedoppgave. Dette gleder hun seg til, og sier hun er veldig fornøyd med å bli fast ansatt på denne bedriften.

Ved siden av jobb er hun i gang med å studere bedriftsøkonomi ved BI. Dette er et nettstudie som strekker seg over to år i første omgang, men planen er å bygge på med det tredje året til en bachelor.

OKIndustri gratulerer med vel gjennomført læretid og fagprøve!