Glede både for kroppen og lommeboka!

    
Jeg liker å gjennomføre jobber i praksis. Det setter seg liksom bedre « i toppen» enn det gjør når du bare sitter og leser på skolebenken. Lønna er også mer enn grei og det gjør lommeboka gla`!

19 år gamle Axel Halvorsen fra Skjeberg er en av seks lærlinger på Brattås AS i Fredrikstad. Han skal ta fagbrev som platearbeider og er helt sikker på at han har truffet riktig i valg av område. – Platearbeider var det som fristet mest da jeg skulle velge fag etter Borg videregående. Og jeg har ikke angra en dag, heller. Det er deilig å få bruke kroppen. Møter stadig nye folk og får erfaring i det jeg skal gjøre, sier Axel.

Sammen med fem andre lærlinger inngår han i arbeidsstyrken på Brattås. Enten det er å gjøre en jobb inne i sveisehallen eller et oppdrag utenfor bedriften.

  • Vi er blant annet ute hos fylkets store industribedrifter og utfører vedlikeholdsoppdrag under storstopper. Da er jeg en av flere som jobber etter en plan for å få jobbene gjort.
  • Da blir det ingen vanlig arbeidsdag? Nei, da blir det ofte sene kvelder for at bedriften vi er hos skal få startet maskineriet igjen.
  • Tøffe jobber? Ja, med det er godt å få prøvd seg. Jeg liker ikke bare å cruise gjennom da`ene uten å bli sliten i det heletatt. Også er jeg jo med der det skjer noe. Og det er moro, sier Axel, som også har vært med på å gjennomføre jobber både på vannverk og avfallsanlegg i og utenfor Østfold.
  • Og hele tiden må dere ha fokus på HMS? Ja, og mye er naturlig fordi det dreier seg om egen og andres sikkerhet. Jeg har for eksempel nettopp gjennomgått et stillasjebrukerkurs, forteller han.

Lærlingene har hele tiden fast mentor på arbeidsplassen og det betyr at de alltid har noen å spørre. Her er poenget å skaffe de unge som skal ut i arbeidslivet mest mulig bred erfaring. Brattås er bevisste på rekruttering gjennom lærlingeordningen. – Det er bra gutter vi har og det kreves litt for å få gode kandidater. Alle som fullfører, får også som regel fast jobb hos oss. Men jeg synes kanskje læretiden er litt for kort, sier Bjørn Marthinsen hos Brattås AS.

 

Brattås AS

Faktaboks

 

  • Leverandør av industriell rørlegging og mekanisk verkstedindustri
  • Omsetning: Ca. 100 millioner
  • Antall ansatte: 75

 

Lærlinger: 6

2 i platearbeiderfaget og 4  industrirørleggere