Samarbeid på tvers av fylkesgrensen

Mini-produksjonslinjen, som er utviklet av OKIndustri i samarbeid med Dynatec SMV AS,  og som skal brukes i undervisningen på alle klassene med VG2 industriteknologi, var hovedtema på studiedagen som var 11.11.2016 på Glemmen VGS. Det er totalt 10 klasser som samarbeider om denne delen av undervisningen, spesielt rettet mot produksjonsteknikkfaget.  I alt 23 lærere tilknyttet VG2 industriteknologi, 10 fra Akershus og 13 fra Østfold var samlet hele dagen for å dele erfaringer og optimalisere veien videre etter produksjonsplan. Alle temaene som var satt på agendaen var forankret i VFL (Vurdering for læring), FYR (fellesfag, yrkesretting og relevans) og bruk av IKT i undervisningen. Asbjørn Lundem stilte opp for Dynatec SMV AS, og kom med reviderte tegninger og ga råd og vink. Han mener det å la lærerne få dele sine erfaringer på tvers, oppnår man en mer enhetlig undervisningsform i skolen.

Festo representert med Finn Taro Rabbe og Lars Westerby hadde presentasjon om utstyret som brukes til mini-linjen. De er med på neste samling for denne gruppen som er 2. januar 2016 på Ås vgs, der pls og programmering er satt på agendaen.

Kontaktlærere på Glemmen vgs Heine Kristiansen og Halvor Wergeland forteller at en av fordelene med dette prosjektet er at både Akershus og Østfold oppnår lik praksis i deler av undervisningen. Bedriftene ønsker at elevene skal kunne mer grunnleggende elektro, pls (programmere logiske styringer) og pneumatikk for å få mer forståelse av teknologien som er i produksjonsbedrifter.

-En studiedag som denne med dette innholdet er perfekt faglig påfyll for oss lærere, avslutter Wergeland.