På pumpekurs med OKIndustri

      

Illia Otterman og Max Jimmy Arvesen er begge lærlinger, men i vidt forskjellige fag. På Pumpekurset til OKIndustri er de likevel samlet for felles lærdom.

Illia er til daglig Industrimekanikerlærling på Torp Mek. Verksted, og de selger mekaniske tjenester til de fleste industribedriftene i distriktet. Han hadde først bestemt seg for bilfag, da han har interesse for bil, og skrur en del på fritiden. Han valgte likevel Industriteknologi på Glemmen, før han startet på påbygg. Han fant fort ut at påbygg ikke var noe for han, og startet derfor søk etter læreplass. Han angrer ikke, og nå er han en del i verkstedet på Torp, men også ute i bedrifter og skrur og reparerer masse forskjellig utstyr.  På dette kurset sier han at han har lært mye fordi man går spesifikt inn i emnet og lærer ting man ikke får med seg i hverdagen.

Jimmy er motormekaniker på Engelsviken slipp, som utfører alle slags jobber på store og små fartøy. Ombord i mange av disse båtene finnes det pumpeinstallasjoner som man må ha kunnskap om, og som er tilsvarende de pumpene her på kurset. Derfor føler han at dette kurset har vært nyttig. Et av temaene som var spesielt interessant var det med oppretting mellom motor og pumpe. Her kan det lett gjøres feil og denne problematikken har man også mellom motor og propellaksel i båter han jobber med til daglig.

Jimmy er båtfrelst, og liker å være på sjøen om sommeren med egen snekke, men det blir likevel helt noe annet enn de båtene han jobber med som lærling.

De var begge enig at det praktiske på kurset var en fin kombinasjon med det teoretiske, og det å få skrudd på forskjellige pumper var både nyttig og morsomt.