Produserer for landets viktigste næringer!

      
Spennende! Lærlingene Marius og Herman på Seal Engineering AS får være med på å dreie tetninger til blant annet hydraulisk utstyr, koblinger og ventiler med enorme dimensjoner for bruk i olje- og gassproduksjonen i Nordsjøen.

Egentlig så visste de vel ikke hva de gikk til, men læretiden fram mot fagbrev i CNC-maskineringsfaget, gir dem innblikk i flere områder. Det å kjøre store CNC-maskiner og dreiebenker gir gode opplevelser.

  • I en jobb gjør vi mer nytte for oss. Jeg dreier jo ting som skal leveres til en kunde, og gjør ikke noen tilfeldig øvelse. Sånn var det jo mye av på skolen. Bare papiroppgaver, liksom..
  • Og så får vi penger for å være her og det føles godt!
  • Men det er en annen hverdag, vel?
  • Ja, må opp ved sekstiden om morran, men det blir bare en vane. Vi sluttær jo tross alt klokka tre. Og da er det mye igjen av da`n!

Både 18 år gamle Herman Vikanes og 19 år gamle Marius Andersen er fra Fredrikstad og kommer fra Glemmen Videregående. Og det var her den første kimen til CNC-faget ble lagt, egentlig. – Fikk innblikk på skolen og ser i dag at faget gir kunnskaper både på datasiden og det mekaniske ved å kjøre maskinene, sier begge.

Og rundt oss i de nye produksjonslokalene ligger emner av svært forskjellige dimensjoner i plast og gummi, som skal bearbeides til tetninger for industrielt utstyr til olje og gassindustrien, i prosessindustrien eller vannkraftsektoren.

Både Marius og Herman føler seg avgjort som en del av laget ved bedriften. – Vi blir sett på som vanlig ansatte og lærer stadig av erfaring fra de som har lengre fartstid enn oss. For vi driver jo med ting som har et toleransekrav på hundredels millimeter, så det er ikke akkurat rom for mye «slinger i valsen», sier Herman. Og kanskje noe av det beste ved å være i en læresituasjon, guttane opplever at de driver med noe som er viktig! Kunder venter jo på det vi lager, sier de to lærlingene, som trives godt på en arbeidsplass som leverer produkter til noen av landets viktigste næringer.

Seal Engineering AS

Faktaboks

  • Maskinering av polymere materialer, plast og gummi, til tetningsprodukter
  • Omsetning: 50-60 millioner i Fredrikstad
  • Antall Ansatte: 37

Lærlinger: 2

2 i CNC-maskineringsfaget