Kenneth trives i et spennende fag, Grafisk Emballasjefaget.

 

 

I Sarpsborg er det i dag 5 ledige læreplasser i Grafisk Emballasjefaget, Peterson Packaging AS og Glomma Pappa AS. Dette er et lite kjent fagområde, men Sarpsborg har flere bedrifter som tilbyr dette faget.

Kenneth Svalstad Øien (19 år) er lærling på andre året i dette faget hos Peterson Packaging AS i Sarpsborg. Vi i OKIndustri tok en prat med han om det å være lærling.

Vi treffer en smilende og opplagt ung mann som brenner for sitt fag. Han forteller ivrig om skolen og om det å være lærling.

«Jeg gikk VG1 Teknikk og Industriell produksjon og VG2 industriteknologi på Borg VGS.

Plan A var å bli lærling som Industrimekaniker. Det var over 50 søkere som ville bli læring som industrimekaniker, og det var sirka 20 som fikk plass. Det medførte at vi som ikke fikk læreplass som industrimekaniker måtte ha en plan B.

Jeg var heldig og fikk høre om Grafisk Emballasje på Peterson Packaging. Der ble jeg intervjuet og fikk læreplass. Til å begynne med var jeg litt usikker, men jeg stortrives og dette er blitt et fag som passer meg. Personlige egenskaper er at du må være interessert i teknologi, like å jobbe med farger og materialer og dessuten være nøyaktig og kvalitetsbevisst.

Jeg trives med jobben, teknologien, utstyr og kollegaene. De ansatte er veldig flinke til å dele kunnskapen sin, og det gjør at det blir interessant å lære. Dette er et fag som krever tålmodighet, og man må være bevisst på hva man gjør, så dette er noe jeg anbefaler å bli lærling innenfor. Til sommeren skal jeg ta fagbrevet, og skal søke om fast jobb som fagoperatør grafisk emballasje her på Peterson».

Peterson Emballasje er en ledende papir og emballasjeleverandører. De har smarte, miljøvennlige emballasjeløsninger som beskytter og profilerer varemerker. Kundene er i hovedvekt på det Nordiske markedet.

Bedriften tar samfunnsansvar og ønsker å satse på lærlinger i årene fremover. De har derfor satt i gang et rekrutteringsprosjekt som skal ivareta dette.