Kurs i tegningsforståelse.

OKIndustri har akkurat gjennomført et kurs i tegningsforståelse for våre lærlinger. Fagskolen i Østfold har bidratt med undervisningsopplegg, og stilte også med lokaler og lærekrefter.

Tegningsforståelse er et grunnleggende behov for mange lærefag, og flere av våre medlemsbedrifter ønsker at lærlingene skal få høyere kompetanse innenfor dette feltet. Vi er derfor glade for det samarbeidet OKIndustri har fått til sammen med Fagskolen i Østfold.

Kurset er to-delt, hvor dag én er for alle deltagerne, og på dag to er de oppdelt avhengig av lærefag.

27 lærlinger hadde meldt seg på kurset, og de aller fleste er første-års lærlinger. OKIndustri tok en prat med to av deltagerne, Andreas Olsen, Industrimekanikerlærling på Nordic Paper på Greåker og André Olsen, lærling i Motormekanikerfaget på Engelsviken slipp.

De må begge kunne forstå tegninger i sitt fag, og de sier at den største utfordringen er alle de forskjellige symbolene som finnes. De var derfor enige om at større kunnskap om dette var det viktigste de har lært disse dagene. De var også meget fornøyd med blandingen av teoriundervisning og praktiske øvelser, og at kurset var godt tilpasset det nivået en lærling ligger på av forkunnskaper fra skolen.